Nitrogén gáztöltés

Nitrogén Gáz Alkalmazások – Gumiabroncsok töltése

A modern, nagy terhelésnek kitett gumiabroncsok töltésére egyre gyakrabban alkalmaznak nitrogént. A nitrogén első alkalmazása ezen a területen a vadászgépek abroncsainak töltése volt: ezek az abroncsok leszálláskor óriási igénybevételnek vannak kitéve. Ezt követte az autó- és motorsportban használt gumiabroncsok nitrogénnel történő töltése, majd a nehézgépjárművek abroncsai. Ma már a nitrogénnel történő töltés erősen lecsökkent költsége miatt a nitrogén javasolható a közúti forgalomban résztvevő „átlagos” járművek számára is.

A nitrogén töltés előnyei

– Stabilabb nyomástartás :

A gumiabroncsok felfújására általánosan alkalmazott levegő 21 % oxigént, valamint 78 % nitrogént tartalmaz. A levegő gázai a köpenyen (teljesen sértetlen köpenyen is) átdiffundálnak, megszöknek. Ez a folyamat az oxigén esetén lényegesen gyorsabb, mint  a nitrogén esetén (lásd az oldalsávon levő ábrát). Igy a nitrogénnel töltött gumi hosszabb ideig képes a beállított nyomást megtartani.

– Megnövelt gumi élettartam:

A gumiba bediffundáló oxigén kémiai reakcióba lép a gumi anyagával, ami a gumi rugalmasságának csökkenéséhez vezet. Ez megnöveli a kopást, s csökkenti a gumi élettartamát.

– Korrózió kizárása:

A sűrített levegő minden esetben jelentős mennyiségű vízgőzt tartalmaz. Meleg, párás nyári napokon a víz mennyisége kondenzációhoz is vezethet. A köpenyen belüli térben a (különösen, ha a gumi felmelegedett) korrózió léphet fel. Ezzel szemben a nitrogén gáz száraz (emiatt használják pl. érzékeny elektronikai eszközök tárolására is) s nitrogén töltés esetén korrózió nem léphet fel.

– Kisebb felmelegedés:

A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, a nitrogénnel töltött gumiabroncsok 10-20 %-al kevésbé melegednek fel, mint a levegővel töltött abroncsok. Ennek pontos mechanizmusa nem ismert, de a hatása egyértelműen előnyös.